A fost odata ca niciodata o tânara mamica în cautarea unor hainute frumoase, simple si usoare ca fulgul pentru puiul ei. Si a cautat în lung si-n lat... O zi, doua, trei, un an... si n-a izbavit. În orice colt se uita, mai mult se întrista. Atunci a înteles o vorba veche, dar adevarata: lucrurile simple sunt cel mai greu de gasit.

   Asa ca-si lua inima-n dinti si se apuca de treaba. Cu o pânza moale, o sforicica în loc de curea si-un guleras alb, a fost gata prima rochita! De încântare, mamica nu se opri aici: lua tesaturi fine si multe, în culori domoale si placute la privire si se hotarî sa aduca fericirea din sufletul ei în rândul cât mai multor mamici din lumea întreaga.

   Curând au aparut multe salopete, pantaloni mici si haiosi, camasi largute si zburatoare, toate croite pentru pui de oameni liberi si poznasi. Le-a pus pe toate sub umbrela unui nume cald, cu amintire dulce de copil care abia rosteste primele cuvinte. Niciodata Irina nu a sunat mai emotionant ca atunci când a devenit NiNiNa, asa ca NiNiNa i-a ramas în suflet si a ajuns pe hainutele facute cu dragoste.

   Creatiile n-au ragaz sa se odihneasca pe umerase, fiindca ajung numaidecât în dulapul altor copii, si rasar mereu altele, proaspete ca pâinea calda. Toate hainutele magice seamana izbitor cu îmbracamintea pentru oameni mari, numai ca-n miniaturi foarte jucause.   Povestea nu se sfârseste aici, ci se îmbogateste pe zi ce trece. În fiecare zi, mamica fericita împodobeste hainutele cu orice mic detaliu care-i trece prin minte, fie un nasture sau o cusatura simpatica, si îi tresalta inima de bucurie când vede prichindei ghidusi în câte-o hainuta NiNiNa.